Ana içeriğe geç
Windscribe

Plan Oluşturma işlemimde yapılan değişiklikler verilerimi nasıl etkiler?

Author
Johnny Hollick
Mar 17, 2026
Divider

giriiş

Faturalandırma döngüsünün ortasında Plan Oluştur aboneliğinizde değişiklik yaparsanız bu güncellemelerin veri tahsisinizi ve kullanılabilirliğinizi nasıl etkilediğini anlamak önemlidir. Aşağıda, döngünün ortasında planınızı değiştirirken veri tahsisinizin nasıl ayarlandığını açıklığa kavuşturmak için önemli noktaları özetliyoruz ve örnekler sunuyoruz.


Anlaşılması Gereken Önemli Noktalar:

  • Bir Plan Oluştur aboneliğini ay ortasında güncellemek Olumsuz veri kullanımınızı sıfırlayın.

  • eğer sen eklemek ek bir konum alacaksınız Eklenen konum başına 10 GB veri.

  • Bir konumu diğeriyle değiştirme değil Tahsis edilen veriler zaten verilmiş olduğundan ek veriler sağlayın.

  • Senin veri sıfırlama tarihi aynı kalıyor Döngünün ortasında değişiklik yapsanız bile orijinal Plan Oluştur aboneliği satın alma tarihi olarak.


Örnek 1: Ay ortasında yeni bir konum ekleme

John'un üç konuma sahip bir Plan Oluştur aboneliği var ve bu ay şu ana kadar 40 GB'lık verisinin 15 GB'ını kullandı. Ayın ortasında planına dördüncü bir lokasyonu daha ekliyor. Sonuç olarak:

  • İlaveten kazanıyor 10 GB veri yeni eklenen konum için toplam verisi 50 GB'a çıkıyor.

  • Kullanılabilir toplam verisi artar, ancak kullanım sıfırlanmıyor35 GB veri hâlâ kullanılabilir durumda kalıyor

  • Verileri orijinal abonelik yenileme tarihinde de yenilenecektir.


Örnek 2: Ay ortasında konum değişimi

Sarah'nın üç konuma sahip bir Plan Oluştur aboneliği var ve 40 GB'lık verisinin 20 GB'ını kullandı. Mevcut lokasyonlarından birini kaldırıp yerine yenisini koymaya karar verir. Bu durumda:

  • O değil Orijinal konuma ilişkin veriler zaten tahsis edilmiş olduğundan ek 10 GB veri alırsınız.

  • Veri kullanımı, mevcut toplam 40 GB'ın 20 GB'ında kalıyor.

  • Verileri orijinal yenileme tarihinde sıfırlanmaya devam edecek.


3. Örnek: Bir konumu ay ortasında kaldırma

Mike'ın dört konumlu bir Plan-a-Plan aboneliği var ve 50 GB'lık toplam verisinin 45 GB'ını kullandı. Kullanmadığı mevcut konumlarından birini kaldırmaya karar verir ve geriye 3 konum kalır. Bu şu anlama gelir:

  • O kaybeder 10 GB veri çünkü kaldırılan konuma ilişkin veriler zaten tahsis edilmişti.

  • Veri kullanımı 45 GB'ta kalıyor yeni toplam 40 GBzaten limitini aştığı için bu dönem için elinde hiçbir veri kalmıyor.

  • Windscribe'i kullanmaya devam etmek için yeniden yükseltme yapması veya verilerinin orijinal yenileme tarihinde yenilenmesini beklemesi gerekecektir. 


Çözüm
Ay ortasında Plan Oluştur aboneliğinizi güncellerken verilerinizin sıfırlanmayacağını ancak ek verileri alacağınızı unutmayın. ekleme (ancak değiş tokuş yapmıyoruz). Verilerinizin ne zaman yenileneceğini takip etmek için her zaman orijinal abonelik satın alma tarihinize bakın. Daha fazla yardım için müşteri desteğine ulaşın.

Ek Okuma & Bağlantılar
Build-a-Plan sınırsız verileri tüm konumlar için geçerli midir?
What ile normal Pro planı arasındaki fark nedir?

İletişime geç